Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

3:10 to Yuma (1957) - Το Τραίνο των 3 και 10 (DVD Rip + GR Subs)

Βασισμένο σε διήγημα που έγραψε ο Elmor Leonard το 1953, το "3:10 To Yuma" του 1957, σε σκηνοθεσία του μεγάλου Delmer Daves, δεν είχε ηχηρά ονόματα στο καστ. Έμεινε όμως στην ιστορία σαν ένα "καθαρό" γουέστερν με μήνυμα, στα χνάρια του "High Noon", όπου ένας απλός άνθρωπος πρέπει να παραμείνει πιστός στις αρχές του και ν' αποκρούσει όλους τους πονηρούς πειρασμούς.
Ένας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας rancher (Van Heflin) αναγκάζεται να μεταφέρει έναν επικίνδυνο αρχηγό συμμορίας (Glenn Ford) με το τρένο των 3:10 στις φυλακές της Yuma, ενώ τα μέλη της συμμορίας καταφθάνουν για να τον απελευθερώσουν.
Η σκηνοθεσία του Daves είναι νευρώδης με καίρια αίσθηση του χώρου και του χρόνου και μεθοδικά καθοδηγεί την ταινία στην αναπόφευκτη κλιμάκωση του φινάλε. Οι δυο βασικοί χαρακτήρες, ο ληστής Ben Wade και ο κτηματίας Dan Evans αντιπροσωπεύουν δυό ολόκληρους κόσμους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκιτσάρισμα του χαρακτήρα του "κακού", ο οποίος εμφανίζεται πιο "γήινος" και ανθρώπινος, με συνέπεια να κερδίζει την συμπάθεια του θεατή περισσότερο ίσως από τον σοβαρό και συνηθισμένο "καλό" ήρωα.
Πενήντα χρόνια αργότερα, την προπέρσινη χρονιά, βγήκε ένα πετυχημένο remake με τον Russell Crowe στο ρόλο του ληστή, το οποίο όμως δεν προσθέτει κάτι σημαντικό στα όσα έδωσε η αρχική ταινία.


IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0050086/

http://www.mediafire.com/file/ngzdwmmhjyg/3:10 to Yuma_(1957).part1.rar
http://www.mediafire.com/file/5q05tct2myk/3:10 to Yuma_(1957).part2.rar
http://www.mediafire.com/file/junymmfjm2a/3:10 to Yuma_(1957).part3.rar
http://www.mediafire.com/file/mizj2mlg1hn/3:10 to Yuma_(1957).part4.rar
http://www.mediafire.com/file/nhyylmz1ydv/3:10 to Yuma_(1957).subs.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disclaimer

All the content and download links in this blog originally found from various websites,blogs and forums. Any credits should goes to the original rippers and uploaders. angi doesn't host any files & shall not take any responsibility for the content (image/audio/video/dead links etc). Download at your own risk. Please support the real owners of the artwork & legal copyright by buying their original copy of artwork.

Back to TOP